Nieuws ATM Moerdijk

12 duurzame tips voor dummies

MVO nieuws | Wat kun jij vandaag nog doen om milieuvriendelijker te leven?

.
Het zijn wellicht inkoppertjes en de impact zal voor je gevoel minimaal zijn maar let wel, grote veranderingen beginnen klein en het gaat jou in ieder geval een goed gevoel geven!

1. Stap over op groene Nederlandse energie, bekijk de mogelijkheden van zonne-energie en van dubbelglas. Heb je een plat dak? Overweeg een groendak!

2. Programmeer je thermostaat zodat de temperatuur automatisch daalt als je er niet bent , zet je koelkast op de laagste stand en vervang kapotte lampen voor LED verlichting. Een kleine moeite waarmee je veel energie kunt besparen!

3. Douche korter, doe je was op een lagere temperatuur en laat je was aan de lucht drogen in plaats van de droger te gebruiken.

4. Bestel een praktisch kookboek met vegetarische gerechten en of kook vaker vegetarisch. De productie van vlees heeft immers veel impact op het milieu.

5. Versimpel je eetpatroon, haal je boodschappen vooral in het groente- en fruitschap en gooi minder eten weg.

6. Neem je eigen tas mee en koop minder voorverpakte producten om (plastic) afval te verminderen.

. .

7. Inkoppertje: pak vaker de fiets of de trein!

8. Ruil in je tuin een paar tegels in voor aarde; zo geef je groen meer ruimte en zakt regenwater beter de grond in. Maak een hoekje in je tuin voor insecten, een composthoop en of overweeg een regenton.

9. Koop alleen dingen die je echt nodig hebt en minder modegevoelige kleding of gebruiksartikelen: mode zorgt er immers voor dat spullen overbodig raken voordat ze zijn versleten. Wees sowieso zuinig met je spullen.

10. Haal meer groen in huis, dit maakt je ook milieubewuster. Heb je nog zaadjes liggen? Plant ze in je tuin, balkon of doe aan guerilla gardening!

11. Raap zwerfvuil op straat op en gooi het weg.

12. Scheid afval, zo blijft er minder restafval over en kan er meer worden gerecylcled. Twijfel je welk afval in welke bak moet? In de Afvalscheidingswijzer vind je het antwoord.

Wat ga jij vandaag doen?

Publicatiedatum: 21 augustus 2019 10:48