Nieuws ATM Moerdijk

50 dingen die je gedaan moet hebben voor je twaalfde

Een warm hart voor de realisatie van dit bijzondere boek met natuurbelevenissen voor Moerdijkse kinderen.

.
Slootje springen, een vuurtje stoken of hutten bouwen... Veel kinderen hebben dat tegenwoordig nog nooit gedaan! Is het belangrijk om te doen? Ja! Want van buiten bezig zijn, word je vrolijker en wat je daar leert, leer je nergens anders.

Technasium VWO-5 leerlingen van het Markland College uit Zevenbergen presenteren vandaag hun opdracht over het 50-dingen boek: 50 dingen die je gedaan moet hebben voor je twaalfde.

. .

Sociale en lokale investering

Petra Wevers van KrachtigBuiten werkt momenteel samen met gemeente Moerdijk en de VWO-5 Technasium leerlingen aan de realisatie van dit bijzondere speelboek. Het boek wordt een bundeling van 50 streekgebonden buitenactiviteiten zoals waar slootje te springen, vuurtje te stoken, hutten te bouwen en fruit van de boom te plukken in de gemeente. Allemaal natuurbelevenissen die we elk kind gunnen in hun basisschoolperiode en dit sociale, lokale initiatief steunen we vanuit ATM dan ook van harte! Het boek heeft als doel Moerdijkse kinderen mee te geven dat buiten spelen leuk is en dat de omgeving zo dichtbij huis al vol verrassingen en verhalen zit. Vanaf volgend schooljaar krijgt ieder kind uit groep 3 van een basisschool uit de gemeente daarom een exemplaar. Kijk voor meer informatie over het concept op www.50-dingen.nl

. .

Ook in aanmerking komen?

Dien een verzoek voor een social investment in en we bekijken graag of we iets voor uw vereniging of stichting kunnen betekenen.

Meer lezen over onze social investments?

Publicatiedatum: 27 januari 2016 15:02