Nieuws ATM Moerdijk

"ATM made a quantum leap"

Aan het woord: Geoff Smallwood, SHEQ director bij Renewi plc…

.
Het zijn mooie woorden van de SHEQ-director van Renewi. En hij kan het weten. Hij komt immers al zowat deze hele eeuw bij ons over de vloer. Voor velen bij ATM is hij een bekend gezicht. Onder andere bekend van de fire-risk committee, SHEQ-committee, CR-committee, risk-committee en verzekeringszaken. Hier volgt een bredere introductie van deze man. Dit bij een Nederlands bakkie koffie.

Geoff is in 1960 geboren in de industriestad Middlesborough, waar alles draaide om staal en chemische industrie. De industrie is er inmiddels verdwenen. Net als Geoff. Het is een interessante weg die Geoff heeft afgelegd. Ooit begon hij bij een juwelier met het verkopen van horloges. Feitelijk zijn eerste baan. De horloges werden snel ingeruild voor het laboratorium van ICI. Een reusachtige chemische fabriek te Billingham. Hier voerde hij diverse bemonsteringen en analyses uit. Waaronder luchtmonster analyses voorafgaande aan het betreden van besloten ruimtes. Eigenlijk zijn eerste veiligheid gerelateerde baan. Er zullen er nog vele volgen…

. .

In 1993 begon Geoff bij Shanks Mcewan. Hiermee is hij de enige op plc-niveau die vanuit deze rechtsvoorganger nog steeds actief is binnen Renewi. Inmiddels is Renewi een compleet ander bedrijf dan toen we als Shanks Mcewan begonnen. Van een stortbedrijf naar een waste to product company. “Op veiligheidsgebied is het mijn en onze ambitie om de beste te worden binnen de industrie. En dan bedoel ik niet de afval- en recyclingindustrie, maar dé industrie. Ik wil niet meer horen je bent goed, voor een afval bedrijf. Dat moet worden je bent goed. Punt”

ATM

“Ik kom sinds 2011 bij ATM. En wat is er hier veel veranderd. Toen ik hier voor het eerst kwam, voelde het als een chemische fabriek. Maar dan één uit de jaren zeventig van de vorige eeuw. In goed Engels bucket chemistry. Dat beschrijft het beste hoe ik het destijds beleefde. Nu is het een up-to-date fabriek die op allerlei gebied toonaangevend is voor de industrie. Kijk naar het gehele blussysteem. Daarmee loopt ATM zelfs vooruit op de chemische industrie. Maar ook de managementsystemen zijn van hoog niveau. Alles is nu zeer modern en er is zichtbaar veel geïnvesteerd in materieel maar ook zeker in mensen. Duidelijk zijn de medewerkers betrokken. Het bedrijf voelt compleet anders. Er is duidelijk sprake van een Quantum Leap. Een van mijn helden is captain Jean-Luc Picard uit Star Trek. Omdat hij een leider is en een teamspeler. Dergelijke kwaliteiten zijn nodig om vooruit te komen.”

“Tegen de ATM’ers zou ik willen zeggen: ga door op de ingeslagen weg en blijf vooral naar al je stakeholders luisteren. Zo kan het laatste stapje naar het hoogste veiligheidsniveau worden gezet. Succes daarbij!”

Lees het hele interview met Geoff in ATMosfeer 21

Publicatiedatum: 11 december 2018 14:50