Nieuws ATM Moerdijk

Afvalrecycling in Corona-tijden

Gezondheid heeft de hoogste prioriteit...

.
Dat realiseren we ons des te meer nadat Corona de wereld overviel. En we hebben elkaar hard nodig. Allereerst en bovenal om zelf gezond te blijven maar ook om als bedrijf en zelfs als gehele afvalbranche gezond te blijven. Onze maatschappelijke rol wordt onderstreept doordat we zijn aangemerkt als vitale beroepsgroep. Noodzakelijk om de samenleving draaiende te houden.

We namen zodoende snel de nodige extra maatregelen om afval uit handen te kunnen blijven nemen. Om de bedrijfsvoering, al dan niet vanuit thuis, voor nu en straks goed te regelen. Dit heeft het nodige aanpassingsvermogen gevergd van onze medewerkers, contractors, klanten en leveranciers. We werken hard om ATM draaiende te houden en door deze bijzondere tijd te leiden. Alles is relatief, maar vooralsnog gaat ons dat goed af; ATM ondervindt weinig hinder van Corona. Nog steeds is onduidelijk hoe het virus en de impact hiervan zich ontwikkelt. Het zijn nog steeds onzekere tijden. Structureel en op verschillende niveaus blijven we de vinger aan de pols houden. Voorlopig lijkt het voor ons business as usual. Met wat aanpassingen blijven we ‘gewoon’ doorwerken. Als je zo de geluiden in sectoren om ons heen hoort, is dat overigens verre van gewoon. Onze sector is vitaal, maar ons bedrijf ook. We zijn en blijven in controle. En blijven onze verantwoording nemen. Het is immers onze taak de maatschappij van dienst te zijn en te blijven.

Hart onder de riem

De waardering voor ons vitale vak sterkt ons. “Jullie doen belangrijk werk. Cruciaal dat het ophalen en verwerken van afval doorgaat. Waar we kunnen, helpen we de sector”, aldus minister voor Milieu en Wonen Stientje van Veldhoven tijdens haar werkbezoek aan de Renewi Middenweg-locatie in Moerdijk. Premier Rutte bracht onlangs een bezoek aan de Haagse Milieu Service, een samenwerking tussen de gemeente Den Haag en Renewi. Hij bevestigde tevens het vitale karakter: “De mensen in de afvaldienstverlening hebben zich razendsnel aangepast om ook in deze tijd hun onmisbare werk te kunnen doen. Zij hebben het drukker dan ooit nu veel mensen – vanwege de coronacrisis – thuisblijven en aan het opruimen zijn geslagen.”

Gerelateerde artikelen

Publicatiedatum: 28 april 2020 14:25