Nieuws ATM Moerdijk

Een dag in het ATM werkleven van de analist…

ANALIST (Deel 2 van de 4)

.
In het geavanceerde laboratorium van ATM werken 18 analisten. Waaronder de 35-jarige Natalie Brand. Samen zorgen zij dat we in compliance kunnen opereren. Hier wordt namelijk het binnenkomende afval, de verwerkbaarheid, het proces en de output gecontroleerd.

“Per jaar analyseren we ruim 40.000 monsters op bijna 500.000 individuele parameters. Afwisselender kan haast niet! In een doorsnee laboratorium ben je vaak verantwoordelijk voor één analysetechniek. Wij zijn allround en inzetbaar binnen het gehele laboratorium. Niet voor niets duurt het 6 tot 9 maanden voordat je volledig bent ingewerkt.”

Natalie Brand Natalie Brand

Meten = weten

De meeste analisten zijn langer dan 10 jaar in dienst. Natalie inmiddels 15 jaar. “En dat is ook niet voor niets! Ik ben hier na mijn stage blijven hangen en toentertijd nog betrokken geweest bij de ontwikkeling van het nieuwe laboratorium. De tijd is voorbij gevlogen! Je moet hier wel stressbestendig zijn en goed kunnen plannen. Dat werken onder druk ligt mij goed. We krijgen hier veel vrijheid maar voelen anderzijds ook de verantwoordelijk-heid. We maken gebruik van natchemische en instrumentele technieken en interpreteren de meetgegevens. Ons werk bepaalt vervolgens het prijskaartje van de afvalstroom en hoe deze moet worden verwerkt. Als laboratorium hebben we een belangrijke taak in de bedrijfsvoering. Dat realiseer ik me als geen ander. Het valt of staat met nauwkeurigheid. En ik vind het leuk om op deze manier mijn steentje bij te dragen aan het milieu.”

Natalie is betrokken bij haar werk en bij de organisatie. Zo is ze ook BHV’er, interne auditor en samen met een collega-laborant verantwoordelijk voor alle ARBO-zaken op de afdeling.

“We hebben een hecht team en het onderling gezellig. ATM is heel sociaal. Inmiddels heb ik een zoontje en ben parttime gaan werken. En welke werkgever organiseert er nu jaarlijks een ski-weekend voor haar medewerkers?!”

Enthousiast geworden?

Kom ook in ons laboratorium werken! Zie onze actuele vacature

Publicatiedatum: 20 mei 2019 9:37