Nieuws ATM Moerdijk

Een dag in het ATM werkleven van de monteur…

MONTEUR (Deel 1 van de 4)

.
Youri Korteweg is met zijn 26 levensjaren en 3 dienstjaren de Benjamin van de mechanische onderhoudsdienst. Samen met zijn collega’s zorgt hij ervoor dat onze verwerkingsprocessen als een geoliede machine lopen.

“Geen dag is hier hetzelfde. Als alles draait, is het goed. Hebben we een storing, laten we alles uit onze handen vallen. Vandaag zouden we eigenlijk een nieuwe ventilator installeren, maar stopte één van onze transportbanden er onverwachts mee. Als we de boel vervolgens weer aan de praat krijgen, is het des te leuker. We hebben direct resultaat van ons werk. Het proces kan worden hervat.”

Youri Korteweg Youri Korteweg

Gesmeerd

Om ATM te kunnen onderhouden, zijn specialistische skills nodig. Lassen, snijden, branden, pijpfitten en ga zo maar door. Het zijn de handige Harry’s van het bedrijf. Ook voor sloopwerk of nieuwbouw draaien deze mannen hun handen niet om. “We doen veel meer dan alleen onderhoud. Ik heb een werktuigbouwkundige achtergrond en ben van oorsprong constructiebankwerker. Dat komt hier goed van pas. Alleen al op de thermische reinigingsinstallatie werken we met 4 monteurs. Eenmaal in de 4 weken hebben we om de beurt storingsdienst. Want ja, ook ’s nachts of in het weekend kan iets kapot gaan. Gelukkig komt dit niet veel voor.” Tijdens de jaarlijkse onderhoudsstop kunnen de mannen helemaal los. “Grotere klussen die kunnen wachten of waarvoor de installatie stil moet, bewaren we voor de stop. Die tijd benutten we dan zo optimaal mogelijk. Gelukkig krijgen we tijdens die 1,5 week veel extra hulp. Onze rol is dan meer coördinerend.”

“Ik heb het hier goed naar mijn zin. De onderlinge sfeer is goed, het werk afwisselend en ik ben lekker met mijn handen bezig. Je krijgt hier veel vrijheid. Er wordt niet continu op je vingers gekeken. Maar je krijgt ook veel vrijheid wat betreft je persoonlijke ontwikkeling. ATM is een goede werkgever. Hier kun je de rest van je leven blijven!”

Enthousiast geworden?

Kom ook bij ons werken! Zie onze actuele vacatures

Publicatiedatum: 10 mei 2019 8:49