Nieuws ATM Moerdijk

Een nieuwe ATMosfeer, komt dat lezen!

Alweer de vierentwintigste editie van ons relatiemagazine, een waar themanummer. Een editie volledig in het teken van grond(stoffen)…

.
Al edities lang schreven we over de gestagneerde afzet van onze thermisch gereinigde grond (TGG). Terwijl het land in intelligente lockdown ging, leverden wij eindelijk weer TGG ten behoeve van een prachtig project in het Amsterdamse havengebied.

In Corona-tijd werd onze maatschappelijke functie onderstreept door de regering. Zij verklaarde de sector van vitaal belang. Renewi deed daar nog een schepje bovenop door in een tijd van schaarste mondkapjes te gaan recyclen.

Met GBO onderhouden we al jaren een warme relatie. Een circulaire bovendien. Ze leveren afvalstoffen aan en halen weer grondstof op. Terecht aandacht dus voor dit mooie familiebedrijf. De neven Dirk van den Brand en Wilko van Oort komen gebroederlijk aan het woord.

Maakte ATM nog niet zo lang geleden onderdeel uit van Renewi’s Hazardous Waste divisie, vanaf 1 april 2020 vormen ATM, CFS en Mineralz de nieuwe divisie Mineralz & Water. Mineralz heeft veel kennis van en ervaring met minerale grondstoffen. Zij kunnen ons goed versterken bij de ontwikkeling en het op de markt brengen van de grondstoffen: grind, zand en filler. Samen sterker.

Dat het geen sinecure is om nieuwe grondstoffen juist op de markt te brengen, valt ook te lezen in de artikelen die gewijd zijn aan onze zeer gewaardeerde adviseurs Schreurs Groep en Ingenieursbureau Mol. In het woud van regelgeving en protocollen het juiste kader per grondstof te kiezen, is nog net geen rocket science. Maar veel scheelt het niet.

Welke grondstoffen we ontwikkelen of reeds leveren, wordt ook uitgebreid beschreven. Geïnteresseerd in het gebruik van een secundaire bouwstof? Neem contact met ons op!

Deze editie staat vooral in het teken van grond(stoffen). Een waar themanummer. Het regionale item met Roland-Jan Buijs lijkt de uitzondering te vormen. Ook de ecoloog legt een link met de flora en fauna op en rond de grond.

Met de vorming van de nieuwe divisie en andere organisatorische wijzigingen, zou dit zomaar de laatste ATMosfeer in deze vorm kunnen zijn. Wie weet?

Fijne zomervakantie. Houd afstand en blijf gezond!

Download als PDF Download als PDF

Liever een papieren exemplaar?

Dat kan ook! Vul hier uw gegevens in en wij sturen u de ATMosfeer alsnog per post toe.

Suggesties?

Schroom niet om dit ons te laten weten op het e-mailadres communicatie@atm.nl of tip de redactie via telefoonnummer 0168 - 389 278.

Ga naar het archief

Publicatiedatum: 9 juli 2020 14:12