Nieuws ATM Moerdijk

"We zijn en blijven onafscheidelijk"

Zuster Reym wordt ATM’s grootste klant...

.
“Het was een hele eer dat er tijdens de verkoop zo veel belangstelling was voor ons mooie bedrijf”, vertelt Jonny Kappen, algemeen directeur van Reym en voormalig divisiedirecteur. “In november 2018 kondigde Renewi aan ons als industrieel dienstverlener af te stoten. De activiteiten van Reym pasten niet langer in de groeistrategie van Renewi, welke vooral is gericht op recycling.” Sinds 31 oktober 2019 is het officieel, Reym maakt deel uit van de Remondis Maintenance & Services groep. “Ik ben blij met deze overname”, aldus Jonny.

Het in Keulen gevestigde Remondis Maintenance & Services is het moederbedrijf van Buchen en Xervon, beiden gespecialiseerd in industriële dienstverlening à la Reym. “Een samenwerking tussen Reym en Buchen was er altijd al. Samen kennen we het industrieel reinigingsvak als geen ander en hebben we veel potentie.” Remondis Maintenance & Services heeft ongeveer 9.000 medewerkers verdeeld over 130 locaties in Europa. Remondis Groep is een familiebedrijf en telt totaal 30.000 medewerkers over maar liefst 800 locaties in 4 wereldcontinenten.

. .

“We zijn groot geworden door ons continu aan te passen aan nieuwe omstandigheden. In ons ruim 65-jarig bestaan hebben we onze veerkracht keer op keer laten zien. Ik zag het als mijn belangrijkste taak om Reym en haar medewerkers in een veilige thuishaven te loodsen. Die blijkt dus in Keulen aan de Rijn te liggen. Dit is een nieuw begin en ik heb er alle vertrouwen in. Ik, en velen met mij, kijken uit naar onze nieuwe toekomst. Met onze nieuwe aandeelhouder kunnen we onze krachten en kansen bundelen en meer marktaandeel winnen.”

Familieband

Aan de gebroederlijke band met ATM komt overigens geen eind. “ATM en Reym zijn complementair aan elkaar. Al vanaf 2007 vormen we een onafscheidelijke tandem. Eerst als divisie onder de vlag van Shanks en later die van Renewi. Door de jaren heen is sterk ingezet op het intensiveren van de ATM-Reym samenwerking ten gunste van synergievoordelen. Ondanks dat wij straks Remondis zijn, blijven we samen de markt bedienen. Reym als dienstverlener op het gebied van industriële reiniging en transport en ATM als verwerker en producent van grondstoffen. We blijven bij elkaar over de vloer komen en hebben goede afspraken gemaakt voor de toekomst.”

Klantrelatie

Ook voor ATM verandert de zusterrelatie. “We blijven Reym met open armen ontvangen”, vertelt Jacques de Jong, directeur Compliance bij ATM en hiermee oud-collega van Jonny. “Bedrijfsmatig zijn we straks niet meer met elkaar verbonden. Dat doet niks af aan de service die Reym van ons mag blijven verwachten. Commercieel blijven we belangrijke partners van elkaar. In de huidige samenwerking hebben we veel aan elkaar gehad en veel van elkaar geleerd. We kijken dan ook met veel vertrouwen en plezier uit naar de nieuwe relatie. Dag zus!”

Gerelateerde artikelen

Publicatiedatum: 4 november 2019 13:51