Nieuws ATM Moerdijk

Yesterday is history and today is a gift

Het jaar zit er bijna op. Tijd om terug te blikken op 2018. Om te beginnen met een hoop innovaties…

.
Een nieuwe incinerator voor de rookgasreiniging, een nieuwe opslagloods voor verpakt chemisch afval en een facelift voor de slibontvangst- en verwerkingsinstallatie. Stuk voor stuk knappe staaltjes werk. Zelf ontworpen en gebouwd. Dit bovenop de gebruikelijke schoonmaakwerkzaamheden, reparaties en inspecties tijdens de jaarlijkse onderhoudsstop. We hebben dan ook veel kennis en kunde in huis. En dat zijn ook vrouwen met veel expertise bleek uit de speciale vrouweneditie van ATMosfeer. Ook troffen we volop voorbereidingen om de 70.000 m2, die we vorig jaar van ons buurbedrijf kochten, in te gaan richten.

Begin november gaf ons moederbedrijf Renewi een winstwaarschuwing af. Hierin speelde de verwachting dat geen direct zicht is op afzet van onze gereinigde grond een rol. De thermische reinigingsinstallatie kon afgelopen jaar namelijk niet op volle capaciteit draaien. Zodoende konden we minder verontreinigde grond innemen.

Samen met de overheden werkten we in 2018 hard om ons product weer toegepast te krijgen. Vanzelfsprekend was en is dit nog steeds topprioriteit. Daarna kan de productie weer omhoog en kunnen we onze klanten in 2019 weer volledig van dienst zijn.

Hoewel we momenteel de financiële verwachtingen van Renewi dus niet kunnen waarmaken, zijn we gelukkig nog steeds een financieel gezond bedrijf. Bovendien met een enorm potentieel. Niet voor niets blijft Renewi in ons investeren zoals hierboven opgesomd.

In huis investeerden we eveneens. We zijn afgelopen jaar naast de A en B ook gestart met de Operator C-opleiding en onze ondernemingsraad startte in een nieuwe samenstelling.

Het jaar eindigden we overigens met totale verslagenheid. Het onverwachtse overlijden van gewaardeerd collega Gert-Jan hakte erin en deed ons des te harder realiseren dat elke dag een cadeautje is...

. .

Overall hebben we in 2018 twee miljoen ton afval geschikt gemaakt voor hergebruik en zo ons steentje bijgedragen aan een opgeruimde wereld van morgen. Bedankt voor het vertrouwen!

Meer lezen over afgelopen jaar?

Bekijk onze prestaties op het gebied van People, Planet en Profit in het MVO-jaarverslag.

Onze bereikbaarheid tijdens de Feestdagen

Onze operators houden ATM ook tijdens de Feestdagen draaiende. De afvalverwerking gaat immers 24/7 door. U kunt ons tijdens de Feestdagen bereiken en aanleveren zoals u normaliter in de weekenden van ons gewend bent. De portiersloge en kantoor zijn tijdens Kerst en op Nieuwjaarsdag gesloten.


Publicatiedatum: 24 december 2018 16:02