Slibverwerking ATM Moerdijk

Adviseurs aan het woord

Shanks Total Care, één totaaloplossing.

Rick Leerink, Business Unit Manager Sales, is bij ATM het boegbeeld van Total Care. Met deze service kunnen we klanten ruimschoots ontzorgen door zowel de reiniging en het transport als de eindverwerking volledig uit handen te nemen. We bundelen onze krachten door alle Shanksdienstverleningen als één afvaloplossing aan te bieden.

Rick Leerink

De beste oplossing voor de klant

“In 1996 ben ik op de Salesafdeling begonnen en stond Total Care nog in de kinderschoenen. Op dat moment was behoefte aan complete afvaloplossingen voor met name de water- en oliestromen. Onze samenwerking met zuster Reym hebben we toentertijd geïntensiveerd. Vanaf 2000 bieden we actief één oplossing aan onder het label Total Care. Vanaf de laatste drie jaar is het een sterk merk geworden met logo en eigen uitingen zoals website en promotiefilm. Tevens is sinds drie jaar het zwaartepunt op Reym komen te liggen als aanwezige op de klantlocatie. Ondanks de marktomstandigheden hebben we het afgelopen boekjaar onze positie verstevigd en grote contracten afgesloten. Dit jaar is ook gestart met de nieuwbouw van het eerste Total Care-center in het hart van Rotterdam-Rijnmond. Immers het hart van Total Care. Samen met de aankoop van een terrein in het Eemsdeltagebied een mooie aanvulling op de ATM/Reym-dienstverlening. Dat we in de nabije toekomst BRZO worden, is 100% ten gunste van Total Care. Total Care-klanten zijn vaak BRZO-klanten en de meest kritische. Vanuit Total Care omarmen we BZRO, omdat we zo meer worden beschouwd als volwaardige industriële partner die door hetzelfde ringetje is gehaald. Ik heb dan ook graag de benodigde veiligheidsopleidingen gevolgd.”

Zowel op nationaal als internationaal niveau ontzorgen we onze klanten.

Klaus Somke is onze Manager International Sales en samen met 7 andere collega’s in het buitenland actief om de internationale afvalmarkt te bedienen. We hebben verkoopkantoren in België, Duitsland en Spanje. “Via mijn vorige werkgever ben ik in 1992 met voormalig commercieel directeur Wim Hulshof in contact gekomen die toentertijd de internationale sales voor ATM verzorgde. Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging en ATM zocht destijds een salesman voor de Duitse markt. 1 + 1 = 2. Inmiddels ben ik zelf eindverantwoordelijk geworden voor onze internationale relaties.”

Klaus Somke

Bezuinigen op afvalverwerking

Afval verwerken uit het buitenland is daarentegen geen vanzelfsprekendheid. Zowel op nationaal als internationaal niveau zijn aan de im- en export van afvalstoffen strikte Europese regels gesteld. Deze volledige administratieve rompslomp nemen wij onze klanten uit handen. Echter is dit voor één afvalstroom een hele papierwinkel en soms trajecten van maanden. “Over het algemeen is de tendens dat wanneer het financieel in een land minder goed gaat, het aanbod van afval ook minder is. Afvalstromen vinden weer eerder hun weg naar stortplaatsen, terwijl het vaak nog nuttig had kunnen worden toegepast. Dit heeft niet zo zeer met de crisis te maken, maar met de Europese regelgeving die in ieder land anders wordt geïnterpreteerd. Ik hoop daarom dat in de nabije toekomst de regelgeving overal uniform wordt toegepast. Dat verdient de maatschappij.”