Nieuws ATM Moerdijk

420 km fietsen voor het goede doel: collega Lauran brengt verslag uit

Afgelopen weekend was het dan zo ver: vijf stoere ATM’ers hebben helemaal van Parijs naar Zevenbergen gefietst!

.
Lees hieronder het meeslepende fietsverslag van collega Lauran Willemsen:

"Met Pinksteren hebben collega’s Frank, John, Anthony, Ramon en ik de fietstocht Parijs - Zevenbergen gereden. 420 km in 24 uur tijd, opgedeeld in 7 etappes van ongeveer 70 km. Was dat zwaar? Nee, dat was héél zwaar. Na de busreis in alle vroegte en een boottocht over de Seine, vertrokken we ’s middags om 'n uur of half 5 net ten noorden van Parijs.

De eerste 3 etappes gingen probleemloos. Min of meer droog weer, weinig wind, goed gezelschap, maar wel een straf tempo en regelmatig wat hellingen. Afijn, prima te doen. Nog maar 240 km te gaan."

Heel het Moerdijk Riders team Heel het Moerdijk Riders team

"Daarna werd het taaier. Het zitvlak begon zeer te doen, de hellingen (die tot Brussel bleven komen) leken steeds langer en het werd saaier in het donker. John kwam me op die lange hellingen langzaam voorbij fietsen zodat ik even aan kon pikken. Na die 4e etappe zat ik er helemaal doorheen. Gelukkig hadden we direct daarna een lange pauze van circa drie kwartier. We hadden twee masseurs in ons begeleidingsteam en één daarvan heeft mijn rug en mijn nek weer in de goede stand gezet. Ook konden we eten en even gaan zitten. Zo zijn we aan de 5e etappe begonnen.

Ik heb toen geen kopwerk meer gedaan, maar Ramon en vooral Anthony deden dat daarna nog volop. Die 5e etappe ging gewoon goed. Het tempo was al wat lager, of het leek zo midden in de groep. Dat was ook het moment dat ik heb besloten om de tocht helemaal uit te fietsen!"

De fietsende ATM-collega’s (van links naar rechts): Frank, John, Lauran, Anthony en Ramon. De fietsende ATM-collega’s (van links naar rechts): Frank, John, Lauran, Anthony en Ramon.

"De 6e etappe viel tegen omdat we dwars door Antwerpen gingen met een grote groep van 33 fietsers. Veel stoplichten die we vaak niet met de hele groep in en keer konden nemen, een tunnel onder de Schelde met een beperkte liftcapaciteit en een aantal wegopbrekingen. Kortom: flink wat oponthoud waardoor we wel 1 á 1,5 uur later aankwamen op onze laatste stopplaats in Ossendrecht. Dat terwijl we wisten dat er in Zevenbergen een ontvangstcomité van vrienden en familie op ons stond te wachten. De laatste pauze van een uur die we zouden gebruiken om onszelf wat op te knappen (voor zover mogelijk) hebben we ingekort tot 5 minuten en de laatste etappe werd rechtstreeks in plaats van toeristisch.

Het waaide toen straf dus ondanks de enigszins ingekorte afstand had ik het taai. Ik kon bij de groep blijven, omdat collega-fietsers me uit de wind hielden en soms terug naar het peloton brachten als dat nodig was. Petje af voor Anthony die toen nog gewoon op kop reed! Zo kwamen we toch nog redelijk op tijd in Zevenbergen aan.

Door de inzamelacties hebben de Moerdijk Riders maar liefst 22.500 euro over kunnen maken naar Stichting Roparun. Daarvan hebben wij als ATM’ers meer dan gemiddeld bijgedragen. Dit konden we doen omdat we massaal steun hebben gekregen van vrienden, familie, klanten, toeleveranciers, ATM en de collega's.

Frank, John, Anthony, Ramon en ik hebben een onvergetelijke fietstocht achter de rug en hebben, dankzij jullie, steun kunnen geven aan mensen met kanker die dat hard nodig hebben.
Bedankt!" Lauran Willemsen

Aftermovie

Klik hier voor de aftermovie van de Moerdijk Riders.

Gerelateerde artikelen

Publicatiedatum: 19 mei 2016 15:46