Nieuws ATM Moerdijk

Bouw aan je eigen toekomst

En bouw mee aan de toekomst van ATM!

.
ATM is een innovatief bedrijf. Onze verwerkingsprocessen zijn zodanig fysiek en energetisch met elkaar verbonden, dat we niet alleen 95% van het binnenkomend afval geschikt maken voor hergebruik, maar ook voor 75% kunnen voorzien in onze eigen energiebehoefte. En die fabrieken zijn in eigen huis gebouwd…

En we blijven bouwen… Afgelopen jaar plaatsten we 5.758 m3 aan opslagtanks, bouwden we een nieuwe werkplaats voor onze technische dienst, R&D laboratorium en kregen de SOVI operators een nieuwe controlekamer. Momenteel leggen we de laatste hand aan de 4.700 m2 grote opslagloods en treffen we voorbereidingen voor de nieuwe incinerator die groter en beter wordt dan de oude. Begin 2019 hopen we de sorteer- en zeefinstallatie op de terreinuitbreiding operationeel te hebben.

Mogelijk gemaakt door onze eigen procestechnologen en engineers
Naast al die innovaties is onze afdeling Engineering ook aanjager van het grootschalig onderhoud. Om de procesmatige puntjes op de i te kunnen zetten, gaan één keer per jaar de fabrieken stil. En dit wordt door de engineers dan ook tot in de puntjes voorbereid en optimaal benut.

Kom jij mee-engineeren?

Wil jij ook aan de wieg staan van dergelijke innovaties en onderhoudsplannen? Dat kan! Onze vier procestechnologen, zes mechanical engineers en R&D-analist kunnen versterking namelijk goed gebruiken. In de vacante functie doe je de engineering, berekeningen, selectie van equipment, werkvoorbereiding, uitbesteding en de begeleiding van de daadwerkelijke bouw. Van meet af aan ben je spin in het web. Projecten worden onderling verdeeld gebaseerd op individuele capaciteiten, interesse en beschikbaarheid. Zo bouw je dus ook aan je eigen carrière!

Ontwikkelingen uit het verleden:

Mechanical engineer aan het woord:

"Waar een wil is, is bij ATM een weg"

.
Jonge, ambitieuze ATM’ers proberen we zo veel mogelijk te inspireren en te laten groeien binnen de organisatie. In het geval van Hugo is dat een wel heel bijzonder ontwikkelingspad. Hugo Vet werkt bijna acht jaar bij ATM en is van oorsprong salarisadministrateur. Zes jaar geleden heeft hij zich intern omgeschoold naar mechanical engineer en inmiddels onder meer onze ontgassingsinstallatie mede ontwikkeld.

Hugo Vet

“Als salarisadministrateur had ik het prima naar mijn zin en heb dan ook nooit met tegenzin gewerkt. Ik merk nu wel het verschil. Of ik 40, 60 of 80 uur werk, ik word er gelukkig van. Altijd al was ik geïnteresseerd in techniek en dat uitte zich bij ATM in onder andere het meelopen tijdens de onderhoudstops. Rinus, onze toenmalige Directeur Operations, constateerde dit en stimuleerde me toentertijd te solliciteren op een vacature bij de afdeling Engineering. Ik wist meteen dat ik dit wilde. Zo gezegd, zo gedaan: meegelopen, meegewerkt en in het diepe gegooid met een ervaren engineer als coach. Begonnen met de kleine projecten zoals een leiding of het vervangen van een trap. Inmiddels het grotere engineerwerk zoals de vierde wasser in de rookgasreinigings-installatie, de warmwatertank á 800 m3 ten behoeve van de scheepsreiniging en de uitbreiding van de steiger. Naast mijn HBO-studie Werktuigbouwkunde ervaar ik dat je vooral in de praktijk de mogelijkheid moet krijgen: om fouten te maken en van je fouten te leren.”

Wat kenmerkt ons?

Onze mensen zijn trots, loyaal en vastberaden. Zij maken het verschil. Zonder ATM’ers immers geen ATM. Wij waarderen ze, stimuleren hun talenten, zijn sociaal en zorgen goed voor hen. Lees meer over werken bij ATM

Publicatiedatum: 3 augustus 2018 12:56