Nieuws ATM Moerdijk

Drie nieuwe opslagtanks in aanbouw

Met een vergelijkbare inhoud van vier gevulde Olympische zwembaden per tank!

Optimalisatie van onze dienstverlening heeft volcontinu onze aandacht. Vandaar vergroten we onze opslagcapaciteit met drie opslagtanks van elk 10.000 m3 om onze klanten vervolgens nog beter van dienst te kunnen zijn. De ideeën voor het bijbouwen van de tankput ontstonden al in november 2012, de vergunningsaanvraag werd december 2013 ingediend en maart 2014 startte de daadwerkelijke bouw.

Medio mei operationeel

De beoogde opslagtanks waren te groot om als geheel aan te leveren en werden daarom op locatie gebouwd middels het CoilBuilding-system. Bij aanvang van de bouw werd eerst de fundatie in elkaar gelast en vervolgens het dak van de tank afgewerkt. Daarna werden stuk voor stuk wandringen onder het dak gemonteerd, op de juiste diameter gewalst en afgesneden. Momenteel worden de tanks getest met oppervlaktewater en zijn deze medio mei klaar voor gebruik. Zie hieronder een fotocompilatie van de bouw.

Fotocompilatie


Nieuwe opslagtanks in cijfers

Het gewicht van een lege tank is 156 ton, gevuld met water weegt deze 10.156 ton. De wanddikte bovenin de tank is 5 mm en onderin 10 á 12 mm. Dit omdat onderin de druk per cm2 groter is dan bovenin de tank. De 3 tanks hebben elk een inhoud van 10.000 m3. Wanneer we de inhoud omrekenen naar gevulde Olympische zwembaden zijn dat er maar liefst 12!

Publicatiedatum: 10 februari 2015 11:26