Nieuws ATM Moerdijk

Een nieuwe ATMosfeer, komt dat lezen!

De twintigste editie van de ATMosfeer kent een bijzonder thema. Het is namelijk een vrouweneditie geworden…

.
Kun je dat anno 2018 eigenlijk nog wel maken, vroeg de redactie zich af? Het maatschappelijk onderscheid tussen mannen en vrouwen dient juist te verdwijnen. Gaan wij dat door zo’n themanummer nog eens benadrukken? Dus eerst maar eens gepeild hoe onze vrouwelijke collega’s in dit tijdsgewricht tegen dit idee aankeken. De ATM-vrouwen reageerden hier juist heel positief op en wilden graag meewerken. Zo gezegd, zo gedaan.

In dit nummer niet alleen aandacht voor de vrouwen van ATM, maar ook voor vrouwen waarmee we een relatie hebben. Zo vertelt Saskia Gorissen hoe zij als gezondheidskundig organisatieadviseur bij ons al jaren diverse arbogerelateerde onderzoeken uitvoert en begeleidt. Ze heeft met eigen ogen onze mannenwereld langzaam maar zeker zien veranderen.

Een bijzondere relatie wordt belicht door Bianca Leerink. Zowel op professioneel als op persoonlijk vlak heeft ze een sterke connectie met ATM. Vanuit Reym legt ze de verbinding door het Total Care concept enthousiast aan de man te brengen.

Danielle Zeeman vertelt hoe zij zich vanuit de gemeente Moerdijk inzet om lokale inkoop te stimuleren. Naast ambtenaar is ze zelf ook ondernemer en coacht ze andere ondernemende vrouwen. Verbinden is haar levensmotto.

Bij onze dochteronderneming CFS speelt Jany Antens een sleutelrol. Een vrouw in de top van een milieubedrijf die zich met het hele reilen en zeilen van het bedrijf bezig houdt. En ATM MT-lid Els Schuijlenburg laat ons zien hoe ze met haar afdeling P&O de collega's ondersteunt en motiveert om “stappen te zetten”.

De korte quotes van onze eigen vrouwen schetsen een mooi beeld van hoe wij als ATM’ers met elkaar omgaan. Ze voelen zich gewaardeerd door hun mannelijke collega’s, soms zelfs op handen gedragen. Kortom, er wordt goed voor ze gezorgd. Gezien het soms noodzakelijke zware lichamelijke werk bij ATM, zijn en blijven bepaalde taken het domein van de mannen. We zijn immers niet (fysiek) gelijk, maar zeker wel gelijkwaardig. Een mooie quote van Marilyn Monroe die een van onze collega’s aanhaalde, zegt eigenlijk alles: “I don’t mind living (working) in a man’s world, as long as I can be a woman in it.”

Download als PDF Download als PDF

Liever een papieren exemplaar?

Dat kan ook! Vul hier uw gegevens in en wij sturen u de ATMosfeer alsnog per post toe.

Suggesties?

Schroom niet om dit ons te laten weten op het e-mailadres communicatie@atmmoerdijk.nl of tip de redactie via telefoonnummer 0168 - 389 278. We maken dit magazine immers voor u…

Ga naar het archief

Publicatiedatum: 18 april 2018 9:14