Nieuws ATM Moerdijk

Hoe zorgen wij dat veiligheid diep in onze poriën zit?

We hebben voorschriften, procedures en systemen. Hardware en software, maar het belangrijkste is de mindware van de organisatie…

.
Afgelopen jaar was het meest intensieve en interactieve onderdeel van dit mindware-proces toch wel de toolbox. Elke maand een relevant veiligheidsaspect op de agenda, dat was het idee erachter. En iedereen aanwezig, van directeur tot portier en van operator tot inkoper. Manager Veiligheid Marcel Klauwer: “We bereiken zo alle tweehonderd collega’s in zes sessies per maand. Veiligheid is immers van ons allemaal! De inhoud is praktisch en aanschouwelijk. We laten beelden zien van kwetsbare situaties in het bedrijf en houden de collega’s op die manier een spiegel voor. De onderwerpen zijn uit het ATM-leven gegrepen en natuurlijk is er ook ruimte voor vragen en verbetervoorstellen.” Per maand wordt, aanvullend op het toolbox-onderwerp, eveneens een Safety Alert en ‘reclameposter’ uitgebracht.

.
Inmiddels zijn de toolboxen ingebakken en worden vanaf deze maand weer hervat. Het onderwerp wat aankomende maand op de agenda staat, is elektrisch veiligstellen.

Lees meer over de laatste veiligheidsontwikkelingen in ons MVO-jaarverslag 2015-2016. Bekijk deze hier

Publicatiedatum: 11 augustus 2016 13:39