Nieuws ATM Moerdijk

LIVEBLOG: Brand in opslagloods meester

Vandaag 28 juli is omstreeks 18.15 uur brand uitgebroken in de opslagloods van ons zogenaamde pyrolyse-residu.

.
Dit is de restfractie van de pyrolyse-installatie. De betreffende loods is opgedeeld in verschillende compartimenten: in één van deze compartimenten heeft de brand zich voorgedaan waar zich op dat moment circa 300 á 400 ton residu bevond.

De overheidsbrandweer was gelukkig snel en met veel materieel ter plaatse. Onze eigen crashtender stond eveneens standby. Vanaf buiten was geen vuur zichtbaar, enkel rook wat uit de loods kwam. Mogelijk dat de rook in de nabije omgeving geuroverlast veroorzaakte.

Omstreeks 19.45 uur was het vuur in de loods gedoofd en werd de rook minder. Er heerste vanaf dat moment geen gevaar meer voor eventuele uitbreiding. Het pyrolyse-residu is vervolgens met shovels uit de opslagloods gereden. Rond 20.30 uur is het sein brandmeester gegeven en afgeschaald. Zie de website van de veiligheidsregio voor meer informatie over de brandbestrijding en eventuele handelsperspectieven.

Tijdelijke staking productie en aanvoer

Tijdens de brand zijn een aantal productieprocessen en de toegang van transporteurs tijdelijk gestaakt. Inmiddels worden de processen weer hervat en heeft de calamiteit geen invloed op de aanvoerplanning van het afval.

Nazorg

De oorzaak van de brand is nu nog onbekend. In ieder geval zijn er gelukkig geen gewonden gevallen en had de overheidsbrandweer de brand snel onder controle.

Na afloop van de bestrijding en afwikkeling wordt door ons uitvoerig onderzocht wat de oorzaak van de brand heeft kunnen zijn. Het bluswater is opgevangen op het ATM-terrein en zal worden verwerkt in onze eigen waterzuivering. In overleg met de overheid is het verbrande pyrolyse-residu tijdelijk buiten opgeslagen en wordt dit aanstaande maandag opgeruimd.

[Dit bericht wordt geupdate zodra wij meer informatie hebben. Laatste update: 21.41 uur]

Publicatiedatum: 28 juli 2016 19:00