Nieuws ATM Moerdijk

“Mijn werk in deze combi geeft me veel energie”

Danielle heeft verbinden als levensmotto

.
Als boegbeeld van inmoerdijk.nl stimuleert ze lokaal ondernemerschap en lokale inkoop. Het platform voor en door ondernemers van gemeente Moerdijk. Zelf maakt ze overigens ook deel uit van die club. Danielle Zeeman, ambtenaar en ondernemer. Haar kernwaarde is verbinden. Geknipt voor deze klus.

Danielle loopt al wat jaartjes mee binnen de gemeente Moerdijk en heeft een inkoopachtergrond. Sinds een half jaar is ze online accountmanager, een nieuwe functie binnen het gemeentehuis. “De functie en het bijbehorende online inkopersplatform komt voort uit een peiling van wethouder Thomas Zwiers. Het Moerdijks bedrijfsleven bleek de weg naar lokale leveranciers niet altijd te kunnen vinden. En dat is nu net wat wij als gemeente willen stimuleren en faciliteren: het versterken van de lokale economie. De speciale website inmoerdijk.nl was geboren. Bedrijven gevestigd in de gemeente hebben er hun eigen profiel en kunnen, net als bij de welbekende Marktplaats, ingaan op elkaars vraag en aanbod. Ook delen we er inspirerende ondernemersverhalen. Met als achterliggend doel het Moerdijks bedrijfsleven inzichtelijk te maken en met elkaar te verbinden. Maar het platform is ook in het leven geroepen om bewustzijn te creëren. Vaak werken bedrijven met vaste leveranciers omdat dit gewoon goed is. Dit willen we doorbreken want het zou net zo goed lokaal kunnen. Het bedrijfsleven in ieder geval aan het denken zetten.”

. .

Lokale groei

Inmiddels staat het platform en hebben al circa tachtig Moerdijkse bedrijven een online ondernemersprofiel aangemaakt. Het is immers gratis, vergroot de online zichtbaarheid en geeft toegang tot een professioneel lokaal netwerk. “Nu is het zaak dat het platform meer bekendheid krijgt en gaat leven. Dan doet het zijn werk uit zichzelf. In de praktijk blijkt overigens dat er stiekem toch al wel veel lokaal wordt verkocht en ingekocht. Neem nu ATM. Een mooi laagdrempelig voorbeeld is hoe zij de kantinefaciliteiten hebben georganiseerd. De lokale Albert Heijn levert er de boodschappen voor de lunch en de overwerkmaaltijden worden bereid door lokale cateraars. Zo simpel kan het zijn! Alleen al het feit dat ATM middels dit interview aandacht geeft aan inmoerdijk.nl is al een verbinding op zich.”

Lees het hele interview met Danielle in de vrouweneditie van ATMosfeer

Ook voor ATM is de verbinding met lokale ondernemers in Moerdijk, zowel op het haven- en industrieterrein als het lokale MKB, heel belangrijk. Wat we lokaal kunnen inkopen, kopen we lokaal in. Dit doen we om ons steentje bij te dragen aan de lokale economie. Afgelopen jaar kochten we alleen al binnen de gemeente Moerdijk voor 15,3 miljoen euro in. Onder meer bij de realisatie van de opslagloodsen waarbij het staal, beton, de benodigde kranen en diensten van bouw- en constructiebedrijven uit de gemeente kwamen.
Publicatiedatum: 20 april 2018 15:27