Nieuws ATM Moerdijk

Throwback Thursday

Een visuele terugblik op de jaarlijkse onderhoudsstop…

.
Oktober stond vooral in het teken van onze jaarlijkse onderhoudsstop. En het was dit jaar een intensieve.

Naast de gebruikelijke schoonmaakwerkzaamheden, reparaties en inspecties maakten we ook complete procesonderdelen klaar voor ingebruikname. Maanden, en bij sommige projecten zelfs jaren, werd onder andere door collega's van Engineering, Compliance, de (elektro)Techische Dienst en Operations gewerkt aan de voorbereidingen....

. .
Een nieuwe incinerator voor de <L CODE="C01">rookgasreiniging</L>. Een nieuwe incinerator voor de rookgasreiniging.
Een nieuwe afzuiginstallatie voor verpakt afval. Een nieuwe afzuiginstallatie voor verpakt afval.
De laatste hand werd gelegd aan de <L CODE="C02">nieuwe vatenloods</L>. De laatste hand werd gelegd aan de nieuwe vatenloods.

Na 6 jaar voorbereiden en 21 maanden bouwen, nemen we een dezer dagen de volledige 4.900 m2 in gebruik. 2.050 m2 aan opslagcapaciteit en 2.850 m2 aan werk- en losplein om precies te zijn. We investeerden 7 miljoen euro en beschikken zodadelijk over bijna vier keer zo veel opslagcapaciteit en bewegingsvrijheid.

En het bijbehorende nieuwe brandblussysteem werd getest. En het bijbehorende nieuwe brandblussysteem werd getest.
Een nauwgezette klus was tevens het inhijsen van een nieuwe leiding, maar liefst 8 meter lang en met een doorsnede van 1 meter. Een nauwgezette klus was tevens het inhijsen van een nieuwe leiding, maar liefst 8 meter lang en met een doorsnede van 1 meter.
. .
En ook de trommel van de <L CODE="C03">thermische reiniging</> is als nieuw. En ook de trommel van de thermische reiniging is als nieuw.

.
De procesmatige puntjes staan inmiddels weer op de i en we hebben aardig gebouwd aan het ATM van morgen. Alle betrokken collega's, inhuurkrachten en contractors bedankt voor het harde maar bovenal veilige werk!


Gerelateerde artikelen

Publicatiedatum: 18 oktober 2018 9:08