Nieuws ATM Moerdijk

Update vanuit de ATM-bedrijfsschool

Nu ook de C-opleiding in huis

.
Vanaf februari 2015 hebben we eigen MBO-praktijkopleidingen waarmee we investeren in de vakbekwaamheid van onze jongens. En hebben zij de mogelijkheid werkend te blijven leren met vervolgens een diploma op zak. Vanwege de samenwerking met het Da Vinci College zijn de opleidingen landelijk erkend.

“Het vergt discipline want ze doen de opleiding natuurlijk naast hun ploegendiensten bij ATM" vertelt Richard de Beer, docent van het Da Vinci College. “We bieden drie niveau opleidingen aan met verschillende startperiodes. Iedere operator heeft zijn eigen leerbehoeften en werktempo. Het komt veel aan op hun zelfstandigheid, maar dat wordt in de praktijk immers ook van ze verwacht.”

Doorontwikkelen

We begonnen in 2015 met de opleiding Basisoperator, Operator A en Operator B. Doorstromen naar een volgend niveau hebben we van meet af aan gestimuleerd en aantrekkelijk gemaakt met vrijstellingen. Momenteel hebben we 13 operators in de A-klas, 15 die de B-opleiding volgen en sinds kort 6 operators voor de C. De Operator C-opleiding hebben we vanwege de ambities van onze jongens per april dit jaar aan het interne opleidingstraject toegevoegd. Inmiddels zijn al 26 diploma’s behaald en in juli verwachten we er nog eens 6 uit te kunnen reiken.

Opleidingsmentor Cor van de Maden in gesprek met operator-in-opleiding Mike Roegiest. Opleidingsmentor Cor van de Maden in gesprek met operator-in-opleiding Mike Roegiest.

Cor van der Maden startte 27 jaar geleden zijn loopbaan bij ATM en is vandaag de dag fulltime opleidingsmentor van de in totaal 34 studenten. “Ons eigen leercentrum is dagelijks van 7.30 tot 16.00 uur open om te studeren. Ook worden hier de collectieve lessen gegeven. Ik begeleid en coach de jongens en beoordeel hun praktijktoetsen. Binnen ATM heb ik haast alle bedrijfsonderdelen al gezien en het mooiste van het begeleiden vind ik dan ook om mijn kennis over te dragen.”

Gerelateerde artikelen

Publicatiedatum: 5 juni 2018 11:04