Nieuws ATM Moerdijk

Bewuster eten voor een beter milieu

MVO-nieuws | Ons eten en drinken zorgt voor maar liefst 20 tot 30 procent van de milieubelasting…

Onder andere vlees is een belangrijke bron van eiwitten maar zorgt daarentegen voor milieuschade. Meer dan de productie van plantaardige eiwitten. Voor de productie van 1 kilo vlees is alleen al gemiddeld 5 kilo plantaardig materiaal nodig als voer. Ook is er veel water mee gemoeid en de bodem en lucht raken er verzuurd van. De vleesindustrie is zelfs verantwoordelijk voor 15 procent van alle broeikasgassen. Ook voor dierenwelzijn is minder vlees natuurlijk beter.

Van alle vleessoorten hebben rund- en lamsvlees de hoogste milieu-impact.


Wil jij ook op deze manier je steentje bijdragen aan een beter milieu? Kijk voor milieubewuste eettips op www.milieucentraal.nl

Minder voedselverspilling

Onnodig eten weggooien is natuurlijk ook belastend. Sinds kort is een app ontwikkeld waar restaurants en winkels hun overtollige eten alsnog kunnen verkopen. Lees meer over de app Too Good to Go

Publicatiedatum: 16 april 2018 11:27