Nieuws ATM Moerdijk

“De nu bereikte stabiliteit is tevens onze springplank”

Algemeen directeur Aad van Marrewijk doet een strik om in control.

.
Een man een man, een woord een woord. Dat is algemeen directeur Aad van Marrewijk. Een jaar geleden nam hij zich voor om ten minste honderd keer de werkvloer op te gaan. De teller staat inmiddels op 104. “Ik wil weten wat onze mensen bezighoudt en hoe zij tegen ontwikkelingen aankijken.” Aad heeft met eigen ogen kunnen zien dat ATM op alle fronten in control is. “Daar mag een strik omheen. We mogen trots zijn.”

Wij maken de Shanks missie en visie als volgt waar naar onze stakeholders... aldus de kopregel van de ATM strategiekaart die in 2015 werd geïntroduceerd. De woorden ‘wij’ en ‘onze’ zijn niet voor niets gekozen. En het was ook niet zonder reden dat die strategiekaart op meer dan twintig prominente plekken in het bedrijf werd opgehangen. Aad: “Bij ATM doen we het vooral samen. Dus moeten onze medewerkers weten waar we samen voor staan en voor gaan. En dat willen ze trouwens ook weten. Ze voelen zich betrokken en mede verantwoordelijk.”

Aad van Marrewijk, Algemeen directeur van ATM Aad van Marrewijk, Algemeen directeur van ATM

Een pittige training

Betrokkenheid en medeverantwoordelijkheid waren de sleutelwoorden van het intensieve BRZO-traject dat het afgelopen jaar geen enkele medewerker kan zijn ontgaan. “We zijn er met elkaar eens heel goed voor gaan zitten. Met onze BRZO-vergunning promoveren we naar de Eredivisie, dus moet het hele team zijn ingespeeld. Met alle maatregelen, sessies en andere activiteiten hebben we best veel gevraagd van onze medewerkers. Om in eredivisietermen te blijven: we hebben pittig getraind. En we waren natuurlijk al het nodige gewend. Met als resultaat dat we die fase nu kunnen afsluiten. Veiligheid zat al in de genen van het bedrijf en zit nu ook in de haarvaten van alle medewerkers. De resultaten liegen er niet om. Operationeel gaat er nauwelijks nog iets mis.” Van ontwikkeling naar stabiliteit, noemt Aad het afgelopen traject. “We zijn nu in een fase beland dat we kunnen laten zien dat we in control zijn en blijven. En dat we dit kunnen waarmaken en voldoende zelfvertrouwen hebben.”

Mensen in hun kracht

Aad onderstreept het commitment van de ATM’ers. “De daling van het ziekteverzuim met meer dan twee procent is ook een indicator van toenemende stabiliteit. Medewerkers ontlenen tevredenheid aan de manier waarop wij ze in hun kracht zetten. We vragen niet alleen verantwoordelijkheid, maar geven die ook. Met eigen opleidingen en coachingstrajecten, door in te spelen op ieders talent en niet in de laatste plaats door onderlinge samenwerking te bevorderen en verzuiling tussen disciplines tegen te gaan. Problemen oplossen en innoveren is niet langer exclusief voorbehouden aan de directie. Het is nu ook het domein van een ATM-kernteam waarin Sales, Compliance en Operations samen optrekken. Onze medewerkers weten elkaar te prikkelen en uit te dagen. Dat is de kracht van ATM.”

Solide basis

Genoegzaam achterover leunen is er niet bij. “We moeten het morgen weer beter willen doen dan vandaag.” De nu verkregen stabiliteit ziet Aad als een solide basis en springplank voor verdere optimalisering. En waar mogelijk versnelling van de operationele, commerciële en ontwikkelingskant van ATM. “De bouwstart van onze nieuwe vatenloods komt in zicht. We zetten nieuwe stappen in de markt van ontgassing en afvalwater. En ook het betreden van nieuwe markten is niet uitgesloten. Ik voorzie nieuwe records in ons verwerkingsvolume. We hebben het afgelopen jaar ondanks enkele financiële tegenvallers een goed rendement behaald. Ook op dat vlak is er vertrouwen in de toekomst.”

Dit artikel is gepubliceerd in het MVO-jaarverslag 2015-2016.
Bekijk deze hier

Publicatiedatum: 14 juli 2016 15:21