Nieuws ATM Moerdijk

Kweekvijver DEEL 2

Investeren in het management van de toekomst.

Trots zijn we op de loyaliteit van onze medewerkers, maar dit betekent ook dat we dreigen te vergrijzen. Om de continuïteit en kwaliteit van het management te waarborgen, zijn ATM en zusterbedrijf Reym gestart met een Management Development-programma op divisieniveau. Naast onze continue zoektocht naar nieuw jong talent, proberen we huidig jonge talent zo veel mogelijk te inspireren en te laten groeien binnen de organisatie. Zij zijn immers onze toekomst.

Deelname

In december hebben zich binnen ATM een tiental ambitieuze collega’s aangemeld voor het programma. Na individuele gesprekken en assessments hebben we besloten dat álle aangemelde medewerkers in aanmerking komen voor een dergelijk talentontwikkelingstraject op individueel, ATM- of divisieniveau. De deelnemers voor de laatste groep, het Management Development-programma, zijn onlangs gestart.

Een korte introductie van onze ruwe diamantjes:

Hugo Vet

Hugo Vet werkt al ruim vijf jaar bij ATM en is van oorsprong salarisadministrateur. Vier jaar geleden is hij intern omgeschoold naar Mechanical Engineer en heeft inmiddels onder meer onze ontgassingsinstallatie ontwikkeld.

Ben Hopmans

Ben Hopmans is vier jaar geleden bij ATM aan de slag gegaan als laborant in ons laboratorium en vervult nu de functie van Veiligheid- en Kwaliteitscoördinator. Naast zijn werkzaamheden is hij Hogere Veiligheidskundige in opleiding.

Bas Nijssen

Bas Nijssen heeft Werktuigbouwkunde gestudeerd en zich gespecialiseerd in het vakgebied Thermodynamica. Momenteel is hij Trainee bij ATM om daarna als Chemisch Procestechnoloog aan de slag te gaan.

Jobert de Rooij

Jobert de Rooij is inmiddels anderhalf jaar Assistant-Controller bij ATM en sinds een half jaar ook verantwoordelijk geworden voor de afdeling Crediteurenadministratie. Naast zijn werk studeert hij momenteel HBO Business Controller.

Freek van den Berg

Freek van den Berg is bij ATM afgestudeerd tijdens zijn studie HRM en overwoog toentertijd om vervolgens voltijd verder te studeren. Inmiddels is hij al een jaar aan de slag op de afdeling P&O van zowel Reym als ATM en grijpt deze unieke leerkans dan ook met beide handen aan.

Aanvang

Afgelopen vrijdag 20 maart was het eerste trainingsweekend van het Management Development-programma. Deze stond geheel in het teken van persoonlijke effectiviteit. Het gehele programma bestaat uit zes tweedaagse bijeenkomsten, verzorgd door Heeren & Jansze. Daarnaast worden de deelnemers het komende anderhalf jaar begeleid door hun leidinggevende en interne coach.

Publicatiedatum: 31 maart 2015 14:14